Ce este HPL-ul?

HPL-ul a fost inventat in America la inceputul secolului trecut, mai precis in 1913. Desi au trecut aproape 100 de ani de la inventarea acestuia, limitele materialui in ceea ce priveste aplicatiile posibile nu au fost inca atinse, si multe inovatii apar in lume si sunt promovate an de an cu ocazia targurilor si simpozioanelor de specialitate. Producatori precum Dekodur inoveaza continuu in domeniul HPL-ului, si creeaza noi tendinte cu prilejul expozitiilor anuale de profil. Mai mult…

categorii HPL

HPL-ul este produs conform cerintelor din standardul EN 438 (SR EN 438) si conform cerintelor de rezistenta la foc cuprinse in standardul EN 16501.

Criteriile de clasificare ale materialului prezente in standard sunt multiple, mai jos le prezentam pe cele mai importante pentru utilizator/specificator:

In functie de forma in care apare in aplicatia finala: Mai mult…

Specificatii

Foile de HPL sunt produse intr-o varietate de dimensiuni, scopul fiind de a furniza inca de la inceput dimensiunea necesara pentru fiecare categorie de utilizari:

  1. 2150 x 950mm – pentru producatorii de usi
  2. 2440 x 1220mm – pentru placarile de pereti
  3. 2800×1300 / 3050*1300mm – pentru producatorii de mobilier, pentru fatade ventilate

Mai mult…

Categorii speciale

Pe langa categoriile prevazute in standardul EN 438 conform caruia este fabricat HPL-ul, producatorii au testat si au dezvoltat si alte tipuri de HPL, cu o suprafata sau cu un miez modificat, elemente care le dau proprietati de rezistenta sporita. Dintre acestea cele mai uzuale tipuri de HPL sunt:

– HPL cu rezistenta chimica sporita – va putem oferta produsul Gentas G-lab (disponibil atat in HPL subtire cat si in HPL compact)

– HPL cu bariera la raze X – va putem oferta produsul Gentas G-Xray

– HPL pentru pardoseli – va putem oferta HPL Gentas G-floor cu clasele de rezistenta AC2-AC5

Mai mult…

HPL compact