Foile de HPL sunt produse intr-o varietate de dimensiuni, scopul fiind de a furniza inca de la inceput dimensiunea necesara pentru fiecare categorie de utilizari:

  1. 2150 x 950mm – pentru producatorii de usi
  2. 2440 x 1220mm – pentru placarile de pereti
  3. 2800×1300 / 3050*1300mm – pentru producatorii de mobilier, pentru fatade ventilate
  4. 3600 x 1400mm – pentru producatorii de blaturi de bucatarie
  5. 3050×1540 / 3660x1540mm – pentru industrie, transporturi si compartimenatri de grupuri sanitare

Mentionam ca dimensiunile de mai sus se regasesc in portofoliul partenerilor nostri, dar nu sunt singurele dimensiuni in care HPL-ul este produs.

Foarte important, un decor poate fi disponibil in una, mai multe sau toate dimensiunile de mai sus – va rugam sa cereti detalii la nivel de decor.

Detaliile de mai sus nu sunt neaparat fixe. Cerintele de dimensiuni ale aplicatiei finale sunt intotdeauna luate in calcul in momentul ofertarii, astfel incat procentul de pierderi la taiere sa fie minim.

Foile de HPL pot fi produse in grosimi intre 0.3mm si 25mm grosime, in functie de aplicatie. Grosimea produsului nu are legatura cu dimensiunea presei/foii.

Decorurile sunt practic nelimitate, fiind bazate in principal pe print. Pe langa acestea, mai sunt folosite decoruri bazate pe foi metalice, pe tesaturi, pe minerale si pe furnir natural sau reconstituit. Mai multe detalii despre acestea puteti gasi in sectiunea “Produse

Un alt element care diferentiaza HPL-ul de alte produse sunt texturile obtinute in procesul de presare, texturi determinate de suprafata platanului. Cele mai uzuale sunt velour, mat si lucios, dar mai pot fi intalnite multe alte texturi (care imita fibra lemnoasa, abstracte, diverse variatii si modele). Aici exceleaza Dekodur, care oferta nu mai putin de 40 de texturi diferite pentru fiecare decor bazat pe print, aluminiu, inox si cupru.