HPL-ul este materialul de acoperire a suprafetelor folosit in mod uzual in scoli si spitale, datorita proprietatilor sale care il recomanda. In general vorbim despre aplicatii unde HPL-ul compact isi arata in timp excelentele proprietati de rezisetnta la uzura, mentenanta si impact.

1. Placari de pereti

Pentru placari de pereti va recomandam produsul HPL compact al firmei Gentas, care are o gama dimensionala completa care permite optimizarea taieturilor, si un excelent raport calitate/pret.

Produsul este certificat CE si este disponbil si in gradul de rezisetnta la foc B, s2-d0.

2. Mobilier scolar si de laborator

Mobilierul scolar trebuie sa fie foarte durabil, rezistent la impact si la actiunea materialelor de scris care pot lasa urme altfel de nesters. De aceea, HPL-ul compact este cea mai buna alegere pentru blaturile de la mese si fronturile dulapurilor didactice.Compactul produs de Gentas este produsul necesar in aceste aplicatii.

Pe langa acesta o alternativa foarte buna la clasica tabla de scris il reprezinta HPL-ul cun insertii metalice care are proprietati magnetice, si care poate fi folosit atat ca tabla magnetica cat si ca tabla de scris (cu creta sau cu marker special). Dekodur Dekopin este produsul de care aveti nevoie pentru aceste aplicatii.

Mobillierul de laborator are nevoie de fronturi si de blaturi care sa reziste la substante specifice folosite in acel mediu. Produsul Gentas G-lab, produs atat in forma de HPL subtire cat si in cea de HPL compact este produsul ideal pentru acest gen de aplicatii. El este obtinut folositnd o hartie speciala de decor, tratata astfel incat sa reziste la actiunea reactivilor folositi in diversele laboratoare.

3. Compartimentari de grupuri sanitare

Grupurile sanitare din mediul scolar au cerinte de durabilitate specifice. Utilizarea acestora de foarte multe persoane pe unitatea de timp, posibilitatea aparitiei abuzurilor, impreuna cu necesitatea de a fi usor de mentinut in conditii optime de utilizare fac HPLul compact ca singura optiune cu adevarat viabila de compartimentare. Ca sanu mai mentionam faptul ca este materialul perfect pentru tilizarea in conditii de umezeala medie si ridicata. Astfel se poate face curatenie in cel mai usor mod pe toata suprafata pardoselii si peretilor, este impiedicata formarea bacteriilor si respandirea infectiilor si se poate conta si pe deosebita rezistenta a materialului la actiunea factorilor de agresiune mecanica si la actiunea substantelor tip marker.

HPL-ul compact de la Gentas este cea mai buna alternativa in acest caz. Acesta vine integrat in sistemele de compartimentari de grupuri sanitare pe care noi va putem ajuta sa le aveti configurate si instalate in cel mai rapid si eficient mod cu putinta.

4. Placari usi

Usile folosite in scoli si spitale trebuie sa satisfaca anumite cerinte specifice: sa fie usi gandite pentru trafic intens, sa reziste la impact accidental sau voit, sa fie usor de intretinut  si sa nu permita dezvoltarea bacteriilor si microorganismelor.. Taote aceste cerinte si multe altele pot fi cu usurinte indeplinite daca materialul de acoperire al suprafetei va fi HPL subtire, in grosimi de 1,2 pana la 2mm. Gentas va poate oferi acest material direct in dimensiunea speciala pentru usi (2150x950mm sau 2440x1220mm), intr-o gama larga de culori uni si reproduceri de lemn.

5. Vestiare

Vestiarele realizate din HPL compact sunt alternativa durabila si de design, comparativ cu celelate solutii care nu pot satisface aceste doua criterii in acelasi timp. Si aici va putem ajuta cu un intreg sistem, gata sa fie instalat la locatia Dvs.

Acestea pot fi realizate din HPL compact Gentas.